eumasli IIEUMASLI, Evropski master za prevođenje na znakovnom jeziku, ove godine biće održan u septembru  2013.

 

Prijavljivanje za EUMASLI II je počelo.

 

Krajnji rok za prijavu je 26. april2013.

 

 

 EUMASLI je inovativni međunarodni studijski master program koji doprinosi razvoju na profesionalnom planu oblasti prevođenja između gluvih i čujućih lica u Evropi. Cilj progrma je priprema učesnika za istraživanje, razvoj i upravljanje funkcijama u njihovim pojedinim zemaljama.

EUMASLI snaga leži u međunarodnom tržištu i njegovom partnerskom duhu. Program, kog zajednički organizuju i sprovode Magdeburg-Stendal Univerzitet primenjenih nauka (Nemačka), Humak Univerzitet primenjenih nauka (Finska) i Heriot-Vat Univerzitet (Škotska), okuplja nastavnike i studenti iz celog sveta u zajedničkom nastojanju da se unapredi oblast prevođenja na znakovnom jeziku. To pruža prostor za individualni razvoj i podstiče saradnju bez obzira na geografske, kulturne i konceptualne granice.

EUMASLI II pokreće isti međunarodni tim koji je osmislio i sproveo prvi krug ovog programa. U periodu od  2,5 godine, studenti će putovati i pohađati blok-seminare na svim partnerskim univerzitetima, sprovodiće onlajn aktivnosti i samostalno će učiti. Postizanje  90 ECTS bodova (što je ekvivalent za 2.700 sati učenja) iziskuje naporan i studiozan rad.

Za detaljnije informacije o sadržaju i nastavnom planu i programu, procedurama za prijavljivanje i selekciju, partnerima kao i naknadama i važnim datumima, molimo posetite sajt: www.eumasli.eu.


Aplikacijе se primajui najkasnije do 26. aprila 2013!Tim EUMASLI

Rekli su o EUMASLI-ju

„EUMASLI je proširio moje profesionalne i lične horizonte i doneo mi gomilu novih prijatelja širom Evrope. Pronašla sam svoj naučni interes i ponovo se bavim novim istraživačkim projektima. Rast, perspektiva, refleksija i mnogo toga još – tu pre svega mislim na to da su došla teška vremena, pogotovo kad radite i zarađujete, a istovremeno to zarađeno morate da trošite na brojna putovanja - ali bez obzira na to, ja bih to učinila ponovo, i ponovo bih to opet - vrata ne treba zatvarati – već samo treba ići napred!“ - Patricija Bruk, Austrija

„Da nije bio organizovan EUMASLI, ja danas ne bi bio u prilici da radim svoj trenutni doktorat. To mi je pomoglo da još više i bolje pojasnim sve ono što me interesuje u vezi znakovnog jezika i zajednice gluvih. Tako okupljena grupa kolega studenata, poteklih iz različitih kulturnih i jezičkih okruženja, obezbeđuje bogat i kultivisan razvoj i napredak.“ - Kira Polit, Velika Britanija

"Ko bi pomislio da teorija i akademsko čitanje mogu biti TAKO intrigantno zanimljivi? A u stvari se praktično odnose na sve ono što činite dok ste u svojstvu prevodioca znakovnog jezika? I pri tom vas drži u konstantnom uverenju da ćete sledeći put biti bolji?! To je ono što studije u okviru neverovatno neverovatne EUMASLI grupe mogu da učine za vas. Moj savet je: dvaput misli, jednom seci. I to nikako ne propusti!“ - Kati Lakner, Finska.