Oblast ostvarivanja ciljeva Saveza je očuvanje veze gluvih i nagluvih Srbije sa gluvim i nagluvim osobama u regionu...Opširnije o nama

38. festival KUD SGN, Beograd

XXXVIII festival narodnih igara - folklora i recitacija - recitala koji organizuje Savez gluvih i nagluvih Srbije održan je 22. novembra u Beogradu, u Sali Dečjeg kulturnog centra.

Domaćini festivala na kom su učešće uzeli predstavnici 10 organizacija bili su Gradska organizacija gluvih Beograda i Kulturno umetničko društvo gluvih Beograda „Radivoj Popović“.

Festival je otvorila potpredsednica SGN Srbije Suzana Maslać Matović a voditelj programa bio je Dušan Nikolić, predsednik KUD „R. Popović“.

Zbog ujednačenosti izvođača, pred žiri, u sastavu Snežana Knežević, muzički pedagog i kompozitor, Milena Krstić, koreograf i Zorica Čvorović, profesor književnosti, bio je težak zadatak.

Prvo mesto u kategoriji narodnih igara - folklora osvojila je MOGN Vranje sa predstavom „Igre iz Vranja“, drugo je pripalo KUD „R. Popović“ , Beograd („Leskovačke igre“), a treće KUD „Nišava“, Niš  („Igre iz Leskovca“).

U kategoriji recitacije - recitala prvo mesto osvojio je Zlatko Matić, Užice, za recitaciju Desanke Maksimović „Krvava bajka“ , drugo Nataša Obrenović, Beograd, za recitaciju „Naša tajna“ od Desanke Maksimović, a treće Srđan Vladisavljević, Sombor, za recitaciju „Život, lepota i večnost“ autora Pabla Nerude.

Pozovite nas

011/24-39-523