Oblast ostvarivanja ciljeva Saveza je očuvanje veze gluvih i nagluvih Srbije sa gluvim i nagluvim osobama u regionu...Opširnije o nama

E-mail prevare

Čuvajte se prevara koje impliciraju bilo kakvu vezu sa SGNSCG.

Imajte na umu:

  • SGNSCG nikada ne traži novac za prezentaciju.
  • SGNSCG ne organizuje igre na sreću, niti nudi nagrade ili priznanja putem e-maila.
  • Ako niste sigurni u autentičnost e-maila ili pisma, kontaktirajte nas na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

U oblasti veb tehnologije i komunikacije cirkulišu razne lažne šeme koje odaje utisak da su iz, ili u vezi sa Savezom gluvih i nagluvih Srbije i Crne Gore (SGNSCG). Većina njih kruži kao e-mailovi, međutim, postoje i lažni veb sajtovi, pa čak u nekim slučajevima i faksovi i telefoni. U mnogim od ovih e-mail prevara traže se detaljne informacije i/ili novac od pojedinaca, preduzeća ili neprofitnih organizacija, uz obećanje da će u zamenu za iste dobiti sredstva ili neke druge povlastice. Drugi pak traže naknade za uplatu kotizacija za konferencije koje će se, navodno, održati pod pokroviteljstvom SGNSCG ili za uplatu hotelskih smeštaja. U opticaju su i one u kojima se nude mogućnosti zapošljavanja i saradnje sa SGNSCG. Ove prevare ponekad nose logotip SGNSCG, a njihove e-mail adrese su napravljene tako da veoma liče na e-mail adresu SGNSCG.

Imajući sve to u vidu, SGNSCG želi da upozori javnost na pojavu e-mail prevara u praksi, koje ne potiču iz SGNSCG, i ni na bilo koji način nisu povezane sa projektima ili događajima koje sprovodi SGNSCG. Ono što SGNSCG može da učini preventivno, to je da najozbiljnije zamoli primaoce pošte da uvek pažljivo, na osnovu gore opisanog (da li je poslata putem e-maila ili saopšteni na drugi način) najpre provere njenu autentičnost pre slanja bilo kakvog odgovora.

Dalje, SGNSCG poziva primaoce da ne šalju novac niti lične informacije u svojstvu svojih odgovora na pristigle predloge sa tvrdnjama da neko iz SGNSCG deli radna mesta, grantove, stipendije, sertifikate, loto dobitke, ili nagrade, i / ili SGNSCG traži i očekuje uplate naknada na ime registracije i rezervacije hotelskog smeštaja u ime SGNSCG.

Zato, ukoliko imate bilo kakve nedoumice u vezi autentičnosti e-maila, pisma ili telefonskog poziva iz, za ili u ime SGNSCG, molimo pošaljite nam e-mail na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Kako SGNSCG ovim pokušava da upozori celu zajednicu na ovu devijantnu pojavu prevarantskog ponašanja, to će ceniti svaku vašu pomoć koja će doprineti skretanju bilo kakve sumnjive komunikacije našoj pažnji.

Pozovite nas

011/24-39-523