Oblast ostvarivanja ciljeva Saveza je očuvanje veze gluvih i nagluvih Srbije sa gluvim i nagluvim osobama u regionu...Opširnije o nama

III Kongres Saveza gluvih Jugoslavije

Snimak sa III kongresa Saveza gluvih i nagluvih Jugoslavije koji je održan u Beogradu od 9. do 12. septembra 1954. godine. Ka kongresu je učestvovalo preko 150 delegata iz svih krajeva Jugoslavije. Gosti na kongresu između ostalih bili su predsednik Svetske federacije gluvih Vitorio Jerala, predsednik Francuske federacije gluvih Lisjen Morel, delegat Saveza gluvih Italije Antonio Magaroto, predsednik Sportske fed. gluvih Francuske Pjer Bernar, predsednik Sportske asocijacije gluvih Austrije Hajnrih Prohaska i sekretarica Inge Langthaler.

U okviru Kongresa održan je prijateljski atletski dvomeč između gluvih Jugoslavije i Francuske i prijateljska fudbalska utakmica Jugoslavija – Francuska 6:0 (4:0).

U Beogradskom dramskom pozorištu održana je svečana akademija sa prigodnim umetničkim programom koji su izvele folklorne grupe „Radivoj Popović“ (Beograd) i „Josip Medved“ (Zagreb).

Zadnjeg dana Kongresa učesnici su posetili grob neznanog junaka na Avali.

Pozovite nas

011/24-39-523