SVETSKA FEDERACIJA GLUVIH i SVETSKA ASOCIJACIJA TUMAČA ZNAKOVNOG JEZIKA

Saopštenje za javnost
Sreda, 17. jul 2013.

KORACI KA INKLUZIJI GLUVIH I NAGLUVIH U UJEDINЈENIM NACIJAMA

Opširnije: KORACI KA INKLUZIJI GLUVIH I NAGLUVIH U UJEDINЈENIM NACIJAMA

SVETSKA FEDERACIJA GLUVIH

Helsinki, Finska, 17. jul 2013.PREDSEDNIK SFG IZABRAN ZA DRUGOG POTPREDSEDNIKA ODBORA MEĐUNARODNE ALIJANSE INVALIDNOSTISvetska federacija gluvih posebno čestita svom predsedniku, Kolinu Alenu koji je izabran za drugog potpredsednika Odbora Međunarodne alijanse invalidnosti (IDA). Čestitke ujedno upućujemo i ostalim članovima Odbora IDA, izabranim na sledećim funkcijama:

Opširnije: PREDSEDNIK SFG IZABRAN ZA DRUGOG POTPREDSEDNIKA ODBORA MEĐUNARODNE ALIJANSE INVALIDNOSTI

U Dablinu (Irska), 18. maja 2013. godine održana je Generalna skupština Evropske unije gluvih (EUD) na kojoj je izabran novi odbor. Novi predsednik je dr Marku Jokinen (Finska), bivši predsednik Svetske federacije gluvih. Za potpredsednika je izabran dr Umberto Insolera (Italija), a za ostale članove upravnog odbora izabrani su Lujza „Lolo“ Danijelson (Švedska), Alfredo Gomez Fernandez (Španija) i dr Gergelj Topolčaj (Mađarska).

Opširnije: MARKU JOKINEN NOVI PREDSEDNIK EUD

Druga redovna sednica Centralnog odbora Saveza gluvih i nagluvih Srbije i Crne Gore održana je 27. aprila 2013. godine u Surdološkom muzeju u Beogradu.

Opširnije: Druga sednica Centralnog odbora

Za ovogodišnju mis Srbije u konkurenciji gluvih devojaka proglašena je dvadesetogodišnja Marina Savić iz Novog Sada i ista će nas predstavljati na izborima za mis sveta i mis Evrope koji se održavaju u Pragu,

 

Opširnije: MARINA SAVIĆ MIS SGNS ZA 2013. GODINU