U Dablinu (Irska), 18. maja 2013. godine održana je Generalna skupština Evropske unije gluvih (EUD) na kojoj je izabran novi odbor. Novi predsednik je dr Marku Jokinen (Finska), bivši predsednik Svetske federacije gluvih. Za potpredsednika je izabran dr Umberto Insolera (Italija), a za ostale članove upravnog odbora izabrani su Lujza „Lolo“ Danijelson (Švedska), Alfredo Gomez Fernandez (Španija) i dr Gergelj Topolčaj (Mađarska).

Predsednik je izabran većinom od 56% glasova od strane delegata iz 28 različitih evropskih zemalja. Po prvi put izbori su uživo emitovani putem veb portala. Ovo je bio korak da EUD izbori budu otvoreniji i transparentniji, čime se taj proces približio svim gluvim građanima.

Novi članovi odbora su počeli svoje zvanične obaveze u nedelju, nakon što je Generalna skupština formalno zatvorena od strane dosadašnjeg predsednika, Berglind Stefansdotir, koja se povukla kako bi se ponovo fokusirala na svoju karijeru kao šef poznatog instituta za gluve. Istovremeno njoj je od strane delegata jednoglasno dodeljeno počasno članstvo u EUD. Novi Upravni odbor će imati svoj prvi sastanak odbora u septembru u Litvaniji, kao deo svog ambicioznog četvorogodišnjeg mandata.